Умна къща

Система на „умна къща“ е комплекс от хардуер и софтуер, който обединява всички инженерни системи на една къща или апартамент. „Умна къща“ позволява да използва енергийните ресурси по най-добрия начин и да намали финансови разходи за поддръжка на сграда, при запазеното високо ниво на комфорт на обитателите на сградата.

При проектирането на „умна къща“ системите за осветление, мултимедия (мулти-стайно аудио, домашно кино), сигурност и климат-контрол се управляват заедно.

Като резултат на това, се получава нова среда на обитаване, която отговаря на всички изисквания на съвременния човек. Ние предлагаме индивидуален дизайн, монтаж и поддръжка на системи за „умна къща“ за жилища, луксозни апартаменти и офиси.

Домашно кино и система на мултимедия

Нищо не може да задоволи един истински любител на филми толкова, колкото перфектно възпроизведен саундтрак към филм заедно с високо качество на изображението.

За създаване на система за домашно кино се използва професионално оборудване с интелигентни функции за контрол.

Домашно кино може да се управлява чрез сензорен панел или пулт на дистанционно управление, които дават пълен контрол върху изображение, звук, осветление и щори.

Мултимедийна система съчетава възможности на съраунд звуков процесор 7.1 и разпространение на аудио на 6 зони, ако е необходимо, броят на зоните може да се увеличи до 18. Работа на оборудване се регулира автоматично, за да съвпадне с различни задачи - гледане на филми, слушане на музика и т.н.

Също така, видео процесор с подкрепа на няколко изхода, позволява да гледа телевизионни програми и видео едновременно в четири независимо конфигурируеми прозорци.

За да не пропуснете последните новини, докато гледате филм, можете просто да отворите допълнителен прозорец и да бъдете винаги информирани.

„Умна къща“ осигурява пълна интеграция на система за домашно кино и системи за сигурност - изображение от камери и домофони лесно може да разглежда в допълнителен прозорец.

Музикални колекции, CD-та, аудио файлове, FM приемници и др. образуват единна система на разпределение с достъп от всяко място. Интеграция на тази мулти-стайна аудио система към система за автоматизация осигурява по-голям контрол, всеки може да си избере песни и параметри на тяхното възпроизвеждане от всяка точка в къщата.

Такава възможност е предоставена от клавиатури, стенни LCD контролери, или сензорни панели.

Осветление и щори

Множественни сцени на осветление са създадени за всяка зона на осветление, в последствието, обитателите просто си избират сцени, в зависимост от ситуацията.

Всяка сцена на осветление може да комбинира няколко източници на светлина.

Без значение колко е голяма вашата къща, ако имате нужда да създадете желаната атмосфера, трябва само да натиснете един бутон.

Система на контрол за осветление не може да бъде пълна без контрол за моторизирани щори и завеси, които помагат да се оформи правилното осветление и да се създаде комфортна среда за живот и работа.

Сега няма нужда да прекарвате времето си за затваряне на щорите във всички стаи - тяхната позиция ще бъде контролирана автоматично от системата или според команда от сензорния панел.

Системата на „умна къща“ ще концентрира в ръцете Ви контрол върху архитектурно и парково осветление. Стотици източници на светлина може да бъдат включени за създаване на уникални сцени на осветление.

Образуване на сложни осветителни сцени в парково осветление отнема само няколко секунди.

Само си представете - по време на парти можете да променяте външно осветление, осветление на басейн и осветление на градински пътеки с едно натискане на един бутон.

Мека светлина на фенери в градината създава чувство на комфорт и домашен уют в снежна зимна вечер.

Когато е необходимо, осветителна система ще работи автоматично, тя ще включва сцени на осветление в зависимост от времето, време на деня и т.н.

Система на осветление действа в съответствие с предварително зададени скриптове. Например, при здрач външното осветление и аварийното осветление се включва, и щорите се затварят автоматично.

Ако напускате къщата си за продължителен период, „умна къща“ ще симулира присъствието на хора в къщата - светлината ще се включва и изключва на случаен принцип, музиката ще играе, щорите ще бъдат отворени сутринта и затворени вечерта - всичко това дава ефект, че къщата е обитавана.

Микроклимат

Система за контрол на климата в къщата контролира работата на следните системи:

  • отопление и подово отопление;
  • климатизация и вентилация.

Стенни термостати, които са свързани със система на „умна къща“, осигуряват пълен контрол върху климат: температурни сценарии може да се определят за всяка стая поотделно.

С всичко това, системата за климатичен контрол взема под внимание редица фактори като време на деня, наличие на хора в стаята, положение на контакти върху прозорци и др.

Система за сигурност

Едно от основните изисквания към модерна умна къща, е нейната способност напълно да контролира системата за сигурност. Нашата фирма предлага широка гама на решения за вътрешна комуникация (интерком), видеонаблюдение и контрол на заключване на вратата.

Пълна интеграция на системата за сигурност с всички останали мрежи в къщата, в частност със системата на разпределение на AV сигнали, прави възможно показване на видео от охранителните камери, сигнали от сензорите и друга желана информация на всяка сензорна панел или телевизионен екран в сградата.

Докато гледате филм, винаги можете да видите допълнителен прозорец с изображение на всякаква камера. Също така, поточно видео от интеркома може да бъде излъчено на всякаква от безжичните панели.

Дори и докато си почивате, винаги можете да видите децата си играят до басейна.

Сензорни екрани на безжични панели могат да бъдат използвани като дистанционен домофон: можете да видите посетитела си на екрана и да говорите на него.

Когато сте извън къщата, функция на отдалечен достъп ви позволява да управлявате системата за сигурност чрез лаптоп или мобилен телефон. Можете също така да зададете отделни гласови команди за достъп и управление на системата чрез телефона си.

Без значение къде сте - вие ще бъдете винаги в състояние да управлявате на системата за сигурност на дома си.

Дистанционен контрол

Софтуерът на система на „умна къща“ ви позволява да контролирате от разстояние всички интелигентни системи на вашия дом чрез мобилен телефон или компютър.

Също така можете да контролирате автоматизация на няколко сгради в едно и същото време. Например, докато сте в командировка, можете да включите режима на симулация на присъствие в дома ви, можете да получите доклад за състоянието на аквариума и да проверите системата за сигурност на вашия офис.

Температура, позиция на прозоречни щори, нивото на яркостта на светлина във всяка стая и друга желана информация графично се показва на сензорен екран в режим на реално време.

Система за захранване

При разработване на система за захранване за „умна къща“ много внимание е отделено до неговата увеличена надеждност, както и до най-новите изисквания за електрическа безопасност и електромагнитна съвместимост на всички системи и оборудване.

За да се позволи по-нататъшен растеж на надеждност, се използва комплекс от технически мерки, който не позволява на интелигентната сграда да изгуби захранването от действия на хора или някой друг външен фактор.

За тази цел се използват независими източници на захранване и UPS.

При предварително зададени условия на аларма, тези устройства се включват самостоятелно, без човешка намеса.

Спестяване на енергия

Рационално използване на осветление, например, автоматично намаляване на яркостта му, като изключване на лампи в необитавани помещения или използване на естествена светлина когато е възможно, е от съществено значение за спестяване на енергия.

Така, за да се поддържа оптимален баланс на светлина, интелигентна система контролира моторизирани щори, променявайки позицията им в зависимост от време на деня и условия на осветеност.

Интелигентната система на автоматизация знае точно, колко електричество се използва в къщата.

Автоматизираната система използва сензори за присъствие, за да определи коя стая не се използва за дълго време, и за да изключи системата за осветление в тези помещения или да прехвърли режима й на по-ниска мощност.

Вие можете да видите цялата информация за количество на спестената енергия в реално време на сензорен панел.

Високотехнологични решения за умна къща дават максимални възможности за спестяване на енергия по най-комфортен начин, което прави вашия дом комфортно и модерно място за живот.

 
picture
Ние в социалните мрежи:

Contact info

Phone: +35 989 2371313
Email: info@vstechnologies.eu
Address: Virbitsa, №3
Sofia, Bulgaria (BG), 1504