Управление на хотели

Фирма «ВС Технолоджис» предоставя услуги за създаване на системи за автоматизация и сигурност за хотели (хотелски комплекси), без ограничение по разстояние между сградите.

Предлагаме проектиране на системата, доставка на оборудване, монтаж, пускане в експлоатация и сервизно обслужване. Индивидуално за всеки хотел ние правим проекта в съответствие с техническото задание, изготвено в съответствие с предпочитанията на клиентите с оптимално съотношение цена / производителност.

Основната задача на системата за управление на хотели - повишаване на комфорта и безопасността, със същевременното намаление на разходи на енергия и по-ниски оперативни разходи.

Фокусът на системата е да се пести енергия, тъй като разходите за енергия образуват най-голяма част на разходите на хотели, и стойността на енергията се увеличава.

Основните характеристики на енергоспестяване:

 • Използване на топлина / студ на отработения въздух (рекуперация на топлина / студ);
 • Използване на студен нощен въздух за охлаждане на сградата през деня през лятото;
 • Понижаване на температура на отоплителни системи извън върховите периоди или в часове, когато в стаи няма хора;
 • Оптимизиране на дневен график на отопление и вентилация;
 • Нощен режим на работа на системи за вентилация;
 • Автоматично изключване на осветление в незаета стая.

Система за автоматизация позволява на хотели значително да намалят:

 • Разходите за потребление на енергия, чрез използване на енергийно ефективно оборудване и въвеждане на оптимизирани алгоритми на работа на оборудването.
  Например: въвеждането на сензори за контрол на въглероден диоксид (CO2) в вентилационна система в помещения с постоянно променящия се брой на хората (конферентна зала, дискотека, бар, ресторант и т.н.) оказва за намаление на потреблението на енергията с 20-70% и намаляване на оперативните разходи, и същевременно високо качество на въздуха.
  Освен това, консумацията на енергията в хотели може да бъде намалена през управление на хотелските стаи. Генерира се различни алгоритми в зависимост от сезона и заетостта на стаи, при които отоплителните инсталации (съответно, вентилация) работят или в режим на изчакане (стаята не е обитаема), когато температурата е максимално понижена и вентилацията е изключена, или в режим на работа (стаята е обитаема), в който оборудването работи в зависимост от това дали гостите са в стаята:
  • гостите са вътре - най-комфортни условия на температура, вентилация и т.н.;
  • гостите са навън - ниво на отоплението и вентилацията намалява. Тази функция позволява да се избегне ситуация, при която един посетител може да влага чужди тела в държача на картата, като накара оборудването да работи с максимално ниво на отопление / охлаждане в празната стая.

  По този начин, осъществява се значителна икономия на енергията; промяната на режима се прави или от компютъра на рецепцията, или чрез сигнали от система за контрол на достъпа или сензори за присъствие.
 • Разходите на експлоатацията и поддръжката на скъпо оборудване, чрез намаляване на влиянието на човешкия фактор.

Също така, в допълнение към намаляване на консумацията на енергията, предлагаме:

 • Система за контрол на достъпа, която значително увеличава безопасността на стаите и хотела като цяло (с интегрирането към системата за автоматизация);
 • Системи на сградна автоматика на хотели: всички инженерни системи на хотел (вентилационни, отоплителни инсталации, чилъри, електроразпределението, контрол на всички параметри от консумация на енергията до алармени сигнали) работят заедно, без да се пресичат един спрямо друг;
 • Комфорт, който предоставя индивидуално и прецизно управление на климата в стаите и общите части на хотела (лоби бар, ресторант, фитнес център, конферентна зала и др.)
 
picture
Ние в социалните мрежи:

Contact info

Phone: +35 989 2371313
Email: info@vstechnologies.eu
Address: Virbitsa, №3
Sofia, Bulgaria (BG), 1504