Computrols:

„Computrols", Inc е основана през 1983 г. като доставчик на технически услуги за системите за сградна автоматизация. Фирмата в крайна сметка се превърна в производител на високо конкурентни промишлени контролери и софтуер.

Computrols проектира, произвежда и обслужва своите контролери и софтуер за изграждане на системи за автоматизация в Съединените Щати и извън тях.

Продуктова линия се включва свободно програмируеми контролери, контролери за системите на контрол на достъпа и контролери за системите за противопожарна защита.

Системи за автоматизация са контролирани от графични работни станции, коите са управявани от софтуера на Computrols, известен като "CBAS" (Computrols Building Automation System).

CBAS: Автоматизация на инженерни системи и диспечерско организиране на сгради:

Системите за автоматизация и диспечерско управление на сградите, производство на фирмата „Computrols” (САЩ) – CBAS, определят бъдещите стандарти в системите за автоматика на сградите. С помощта на мощни средства за управление и контрол на технологичното оборудване, допълнителни функции, които значително разширяват възможностите, CBAS опростява и намалява разходите за поддръжка на всяка една недвижима собственост. Независимо дали сте собственик на сграда, служба по експлоатация, системен интегратор или проектант, CBAS обединява в себе си нови възможности за оптимизация на задачите, които Ви предстои да изпълнявате.

Простота, сигурност, функционалност
Инструментът за управление на сградата не бива да бъде сложен за употреба, труден за монтаж и модификации, скъп и сложен като процес на обслужване – трябва да бъде изключително опростен, да улеснява и да прави по-евтина експлоатацията на сградата, а не обратно. Основавайки се на многогодишния си опит при експлоатация на сградите и след като проучиха из основи нуждите на своите клиенти, фирмата „Computrols” избра собствен път – всички системи на „Computrols” неизменно са прости и удобни за експлоатация, икономични, ефективни и сигурни.

Съвместимост – това е свободата на Вашия избор
Съвършено естествено е да се счита, че нито потенциалният поръчител, нито проектантът, нито системният интегратор не може да са доволни от съществуващите ограничения и трудности, възникващи при интеграцията на устройствата от различни производители. В резултат трябва да се постигне високо функционална интегрирана система, която да не Ви обвързва само с един доставчик, диктуващ цените за своите продукти и услуги.

Като използвате съвместими помежду си компоненти, можете да се съсредоточите само върху създаването на концепция за системата, а не да изразходвате ценното си време и средства, за да накарате насила продуктите да взаимодействат помежду си.

Концентрирайте се върху най важното! Системи на „Computrols” са съвместими с продуктите на огромното болшинство производители на периферно оборудване, включително и с оборудването на конкурентите – разработчици на автоматизирани системи за управление на сградите.

Използване на съвременни технически постижения
Системата вече предоставя възможност на потребителите си да се възползват от преимуществата на интернет-протокола – TCP/IP на ниво контролери. Съвременните технологични разработки, каквито са например безжичните комуникации между устройствата, разкриват все по-нови и неограничени възможности.

  Контролерите са с поддръжка на протоколите:
 • ModBus RTU;
 • BACnet;
 • JCI Interfacing;
 • CSI I/NET Interfacing;
 • SNMP.

Оборудването и програмното осигуряване производство на фирмата „Computrols” контролират едни от най мащабните и известни недвижими обекти в света. Като се започне от статуята на свободата в Ню-Йорк, Националния архив и Финансовия департамент на САЩ във Вашингтон, 71 етажната Wells Fargo Plaza в Хюстън, и завършим с един от най-големите търговски центрове в Европа – Търговско-развлекателен комплекс „Атриум” в Москва, продукцията на „Computrols” винаги е високо се оценява от потребителите.

Опростената, удобна и отворена система за автоматизация и диспечерско управление на сградите икономисва средства
При разработката на CBAS, „Computrols" изхожда от интересите на крайния потребител и се придържа към принципите за опростеност, функционалност и отвореност. Именно поради това системата е проста и удобна за проектиране, инсталация и използване.

Всички точки при контролерите на “Computrols” свободно се конфигурират („4-в-1”) – всяка точка на контролера може да бъде програмно конфигурирана като аналогов вход, аналогов изход, бинарен вход, бинарен изход.

Контролерите на „Computrols" са универсални и се различават помежду си единствено по броя контролируеми точки – 8, 16, 32, 64, и, съответно, с размерите си.

„Computrols" разработи най-опростеното за експлоатация програмно осигуряване в отрасъла. Ако можете да изразите алгоритъма за работа на оборудването на лист хартия, то вие ще можете да го програмирате в CBAS.

Интуитивният език за програмирането невероятно много съкращава времето за обучение. Не е необходимо да се помнят кодове. С помощта на падащото меню CBAS предлага само онзи избор за логични потвърждения, който има смисъл с оглед на вече написаното.

Забравете за сложните разчети PID (ПИД): CBAS автоматично пресмята PID и установява оптималните параметри, след като е извършила хиляди комплексни операции. Даже не ви се налага да знаете, какво е това PID.

Удобен интерфейс: предпочитате графичен, текстов или схематичен интерфейс? CBAS ще ви предложи и трите. Всеки един интерфейс е прост и удобен за употреба, както и всичко останало, разработено от фирма „Computrols".

Възможност да се ползват шаблони: ако притежавате няколко инсталации с еднакъв алгоритъм на работа, просто програмирайте един контролер, създайте шаблон и автоматизирайте труда си.

Пълен контрол независимо от мястото, в което се намира операторът: използване на интернет мрежата позволява сградата да се управлява от всяка точка на земното кълбо, а също така и обединяването на няколко сгради в единен диспечерски пункт.

Доживотна гаранция: фирмата предлага доживотна гаранция на своите контролери: всеки един повреден контролер, производство на „Computrols", ще бъде безплатно сменен с нов, с изключение на случаи на неправилна експлоатация и актовете на вандализъм.

Автономна работа: изключването на главния компютър повече няма да влияе върху стабилността на работа на системата. Всички контролери са автономни, при необходимост комуникират помежду си и имат достатъчно фиксирана памет, за да могат да запазват историята на събитията в продължение на няколко седмици.

След като се сдобиете със CBAS, вие получавате опростен, гъвкав и ефективен инструмент за управление на сгради, създаден изключително за потребителя, а не за сервизната служба на фирмата производител на системата или дилъра й.

  Ето са няколко примера за обекти, за които е било използвано оборудване на “Computrols”
  в САЩ:
 • Statue of Liberty New York, New York
 • National Archives Washington, DC
 • Department of the Treasury Washington, DC
 • Silver Spring Metro Center Silver Spring, Maryland
 • Enron Corporation Houston, Texas
 • 1100 Louisiana Houston, Texas
 • Sunrise Valley Main Building, Virginia
 • International Square Washington, DC
 • Conoco Corporate Headquarters Houston, Texas
 • Brookhollow Central Houston, Texas
 • Loop Central Houston, Texas
  в Русия:
 • Многофункциональный комплекс ПАРК ПЛЕЙС, Москва
 • Многофункциональный комплекс ДОНСКОЙ ПОСАД
 • Торгово-развлекательный комплекс АТРИУМ
 • ГОСТИНЫЙ ДВОР, 1й ПК
 • Офисный комплекс класса «А» АВРОРА БИЗНЕС ПАРК
 • Бизнес центр класса «А» РОМАНОВ ДВОР II
 • Бизнес центр класса «А» ДУКАТ ПЛЕЙС II
 • Жилой комплекс ГАЗПРОМ
 • Эксклюзивный жилой дом переулок Капранова, 4
 • Торговый комплекс «Галерея Садовая»
 • Новинский сад (Здание мирового банка)
 
picture
Ние в социалните мрежи:

Contact info

Phone: +35 989 2371313
Email: info@vstechnologies.eu
Address: Virbitsa, №3
Sofia, Bulgaria (BG), 1504